Sportclinics

Sportclinics

Naast de Race to the top, kun je ook deelnemen aan- en proef draaien bij verschillende sporten. We hebben een gemengd en vooral uitdagend programma opgesteld, waarbij er voor iedere sporter van ieder niveau een toffe sportclinic te volgen is.

Heb je zin om aan je kracht te werken?  Dan kun je je aansluiten bij Urbanics of onze boksclinic. Zoek je meer iets voor je soepelheid, neem dan deel aan een zumbales of yogales. Ga je voor snelheid? Kom dan springen bij rope skipping of doe mee aan de jumping fitness clinic. Voor iedereen is er iets te beleven tijdens deze Race to the Top! Dus schrijf je in en train mee tijdens onze clinics.

Yoga by Yoga Spot
Yoga 
Wil je met een soepel lijf, een relaxte focus en een grote glimlach de 18 verdiepingen beklimmen? Volg dan deze speciale Race to the Top Yogales! Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga en je hoeft al helemaal niet lenig te zijn. Het wordt vooral leuk en relaxt. Heerlijk toch?
Wat kun je verwachten? In ieder geval geen ‘zweverig gedoe’. Wat dan wel?
 • Een goeie warming-up met extra ‘stretches voor de hardloper’.
 • Zowel rustige als inspannende houdingen. Soms uitdagend, maar met een smile.
 • Aandacht voor je ademhaling waardoor je ook je longen alvast klaarstoomt voor de run.
 • En ook je mind(set) wordt in de yogales meegenomen; voor focus en innerlijke kracht.
 • De yogales wordt afgesloten met een welverdiende ontspanning.

Kortom: een training voor je body & mind met een energiek en tegelijk ontspannen gevoel als resultaat.

Over de yogadocente, Masja Ninck Blok 

Bewegen en in beweging brengen is haar passie; als psycholoog, coach, yogadocente en (trainings)actrice. Ze daagt je fysiek en geestelijk uit, maar altijd binnen jouw grenzen en in een veilige sfeer. Haar manier van lesgeven is toegankelijk, intuïtief en speels. Masja geeft les bij de Yoga Spot. Binnen de Yoga Spot zit tevens haar coachpraktijk Play4balance.
 
Boksen by Dennis van Vondelgym

Credits Nanda Hagenaars

In deze boksclinic ga je met Dennis na een originele warming up werken aan techniek door bokscombinaties te oefenen, om vervolgens een cardio boks serie te doen. En dit alles on top of Amsterdam..op het dak van Ramada. Dus doe mee met deze boksles with a view! De boksles is voor beginners maar ook als je eerder gebokst hebt weet Dennis wel raadt met je.

Dennis bokste zijn eerste partij in 1999. Hij vocht uiteindelijk veertig partijen, maar die eerste blijft hem altijd bij. ‘Die was verschrikkelijk. Ik zag alleen maar handschoenen op me afkomen, twee keer twee minuten lang die een eeuwigheid leken te duren. In die ring is alles anders. Maar ik won wel.’

Zoals hij vaker won: in 2000 werd hij amateur wereldkampioen thaiboksen in Thailand, in 2004 Nederlands kampioen. Hoe? Door te trainen. Veel, hard, zonder excuses. ‘Ik was altijd wel een vechtersbaasje, maar door te trainen leerde ik controleren. Hoe harder je traint, hoe beter je voorbereiding, hoe relaxter en zelfverzekerder je wordt.’

Dat is ook precies wat Dennis verwacht van de mensen die hij traint: ze moeten alles geven. ‘Ik push ze tot de limit, wil dat ze elke training hun grens opzoeken. Ze gaan misschien niet de ring in, hoeven niet te vechten, maar ik wil ze dat gevoel bijbrengen, want dat is het beste gevoel wat er is. Kapot gaan, alles geven, dat wil je. Ook op een slechte dag, ook met een kater, ook als je geen zin hebt. No excuses.’

Die houding heeft Dennis gebracht tot waar hij nu, die houding maakte hem tot wereldkampioen en Nederlands kampioen. Die houding maakt hem tot de trainer die hij is: energiek, intens, hard, onvermoeibaar. En vrolijk, dat ook.

Jumping Fitness by Jump4joy
Jumping Fitness is één van de nieuwste trainingsmethoden in Nederland en verschijnt steeds vaker op het rooster van sport- en dansscholen in Nederland.
Wat is Jumping Fitness?
Jumping Fitness is een intervaltraining waarbij je verschillende springbewegingen maakt op een speciaal ontworpen trampoline. Trampoline fitness dus! Door de elastische vering in de trampoline train je al je spieren, zonder belasting van je gewrichten. Dit zorgt voor een verbeterde balans en coördinatie van het lichaam.
Een Jumping Fitness les begint met een warming-up, waarbij een gecertificeerde instructeur de stappen uitlegt. Na een aantal oefeningen bestaat de les uit een aantal korte en intensieve trainingen, gecombineerd met goede muziek! De training is voor iedereen geschikt, je kunt het namelijk zo zwaar maken als je zelf wilt.

Voordelen van Jumping Fitness

 • Bevordert de stofwisseling, conditie van het hart, bloedsomloop en lymfestelsel
 • Zorgt voor betere slaapcyclus
 • Vermindert cellulitisproblemen
 • Erg toegankelijk (het is niet lastig)
 • Goede training van benen en billen
 • Weinig belastend voor je knieën en heupen

www.jumping.fitness/nl

Rope Skipping by Jumping Spirit

Rope Skipping is een jonge sport die haar oorsprong heeft in het eeuwenoude ‘touwtjespringen’.

Tijdens deze workshop zal je worden uitgedaagd om meer uit het “touwtje” te halen. Vanuit de basis sprongen gaan we skills oefenen zoals:

 • Single Rope: alleen springen in één touw met verschillende beweegvormen.
 • Tricks: Double Bounce; Basic jump; One-foot Jump; Jogging (speed) step; Skiër; Bell; Side straddle en de Forward straddle
 • Speed: 30 seconden vooruit en achteruit
 • Double-Dutch: twee draaiers die twee touwen alternerend (tegen elkaar in) ronddraaien waarin zich één of meerdere springers bevinden.
 • Long Rope: Twee draaiers zorgen voor het draaien van één lang touw waarin springers kunnen springen en tricks doen.

Er wordt ook in duo’s gewerkt waarbij je aan de slag gaat met de 2-in-1 varianten, naast elkaar voor elkaar, Chinees Wheels of de Travellar varianten waarbij verschillende springers langs elkaar springen.

Rope Skippen begint waar touwtje springen eindigt!

http://www.jumpingspirit.com/

 

Zumba Fitness by Zumba Centre Amsterdam

Zumba is het heetste, snelst groeiende fitnessprogramma wereldwijd! “Zumba” betekent letterlijk “snel bewegen en lol hebben”, een omschrijving die perfect beschrijft waar deze training voor staat!

Zumba combineert de meest effectieve oefeningen met de exotische ritmes van Latijns-Amerikaanse muzieksoorten als Salsa, Merengue, Cumbia, Samba, Calypso, Reggaeton en Hiphop. De opzwepende muziek en de leuke bewegingen, zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige training!

Beginnend met een makkelijk ritme worden een aantal basis bewegingen aangeleerd door de professionele instructrice. Waarna direct duidelijk wordt hoe snel men de principes van Zumba kan leren en je zult merken hoe moeilijk het is om mee te doen zonder een glimlach.
Bij Zumba wordt continu gedanst waardoor je jezelf flink in het zweet zal werken.
Na de Zumba workshop is het tijd om even uit te blazen en kun je meedoen met de trappenloop door het Ramada Hotel.

www.amsterdamzumbacentre.nl

Sportmassage

Na alle inspanningen kun je genieten van een heerlijke sportmassage. De hele middag zijn er twee professionele sportmasseurs aanwezig in het Ramada Hotel. Kies voor een ontspannende sportmassage om de spieren tot rust te laten komen. Ga je nog presteren tijdens de trappenloop, kies dan voor een activerende sportmassage en knal de trappen van het Ramada Hotel op.

Race to the Top

powered by:

Race to the Top is een evenement van Running Matters © 2017