Sportclinics

Sportclinics
Naast de Race to the top 2 of 3 ronden, kun je ook deelnemen aan een yogales, boksclinic of een sprint naar het dak.

Heb je zin om aan je kracht te werken?  Dan kun je deelnemen aan onze boksclinic gegeven door Dennis Wijnhold van de Vondelgym. Zoek je meer iets voor je soepelheid, neem dan deel aan de yogales van Masja Ninck Blok van Yogaspot.

Yoga by Yoga Spot
Yoga 
Wil je met een soepel lijf, een relaxte focus en een grote glimlach de 18 verdiepingen beklimmen? Volg dan deze speciale Race to the Top Yogales! Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga en je hoeft al helemaal niet lenig te zijn. Het wordt vooral leuk en relaxt. Heerlijk toch?
Wat kun je verwachten? In ieder geval geen ‘zweverig gedoe’. Wat dan wel?
  • Een goeie warming-up met extra ‘stretches voor de hardloper’.
  • Zowel rustige als inspannende houdingen. Soms uitdagend, maar met een smile.
  • Aandacht voor je ademhaling waardoor je ook je longen alvast klaarstoomt voor de run.
  • En ook je mind(set) wordt in de yogales meegenomen; voor focus en innerlijke kracht.
  • De yogales wordt afgesloten met een welverdiende ontspanning.

Kortom: een training voor je body & mind met een energiek en tegelijk ontspannen gevoel als resultaat.

Over de yogadocente, Masja Ninck Blok 

Bewegen en in beweging brengen is haar passie; als psycholoog, coach, yogadocente en (trainings)actrice. Ze daagt je fysiek en geestelijk uit, maar altijd binnen jouw grenzen en in een veilige sfeer. Haar manier van lesgeven is toegankelijk, intuïtief en speels. Masja geeft les bij de Yoga Spot. Binnen de Yoga Spot zit tevens haar coachpraktijk Play4balance.
 
Boksen by Dennis van Vondelgym

Credits Nanda Hagenaars

In deze boksclinic ga je met Dennis na een originele warming up werken aan techniek door bokscombinaties te oefenen, om vervolgens een cardio boks serie te doen, dit alles on top of Amsterdam op het dak van Ramada. Dus doe mee met deze boksles with a view! De boksles is voor beginners maar ook als je eerder gebokst hebt weet Dennis wel raad met je.

 

Dennis bokste zijn eerste partij in 1999. Hij vocht uiteindelijk veertig partijen, maar die eerste blijft hem altijd bij. ‘Die was verschrikkelijk. Ik zag alleen maar handschoenen op me afkomen, twee keer twee minuten lang die een eeuwigheid leken te duren. In die ring is alles anders. Maar ik won wel.’

 

Zoals hij vaker won: in 2000 werd hij amateur wereldkampioen thaiboksen in Thailand, in 2004 Nederlands kampioen. Hoe? Door te trainen. Veel, hard, zonder excuses. ‘Ik was altijd wel een vechtersbaasje, maar door te trainen leerde ik controleren. Hoe harder je traint, hoe beter je voorbereiding, hoe relaxter en zelfverzekerder je wordt.’

 

Dat is ook precies wat Dennis verwacht van de mensen die hij traint: ze moeten alles geven. ‘Ik push ze tot de limit, wil dat ze elke training hun grens opzoeken. Ze gaan misschien niet de ring in, hoeven niet te vechten, maar ik wil ze dat gevoel bijbrengen, want dat is het beste gevoel wat er is. Kapot gaan, alles geven, dat wil je. Ook op een slechte dag, ook met een kater, ook als je geen zin hebt. No excuses.’

 

Die houding heeft Dennis gebracht tot waar hij nu, die houding maakte hem tot wereldkampioen en Nederlands kampioen. Die houding maakt hem tot de trainer die hij is: energiek, intens, hard, onvermoeibaar. En vrolijk, dat ook.

 

Sportmassage
Na alle inspanningen kun je genieten van een heerlijke sportmassage. De hele middag zijn er twee professionele sportmasseurs aanwezig in het Ramada Hotel. Kies voor een ontspannende sportmassage om de spieren tot rust te laten komen. Ga je nog presteren tijdens de trappenloop, kies dan voor een activerende sportmassage en knal de trappen van het Ramada Hotel op.

Race to the Top

powered by:

Race to the Top is een evenement van Running Matters © 2017